Contact
Foto's
Educatie
Doelgroep
Vertellingen
Over Kadapalabra
Straattheater
Programma's
Downloads
Homepage

Het begon allemaal met bier en chocolade…maar het gaat over wereldburgerschap, duurzame ontwikkeling in wereldperspectief, globalisering, sociale rechtvaardigheid en democratie in een programma van 2 uur met korte verhaaltjes, een quiz en een opdracht geschikt als lespakket voor de 3de graad S.O., als nascholing / pedagogische studiedag nascholing of informatief programma voor verenigingen.

Het begon allemaal met bier en chocolade…

Tijdens een warme zomeravond met vrienden, omringd door streekbieren en pure chocolade, gaat het gesprek over duurzame ontwikkeling en de opvoeding van kinderen. Als conclusie van het gesprek wordt besloten dat we de wereld moeten redden, want het is de enige planeet waar er bier en chocolade is en dat willen we onze kinderen niet ontzeggen !

Maar het gaat over wereldburgerschap, duurzame ontwikkeling in wereldperspectief, globalisering, sociale rechtvaardigheid en democratie

Geen nood, al die moeilijke begrippen worden door quizmaster Jan tijdens een interactieve quiz in 60 minuten vertaald naar 1euro 50 cent, een T-shirt en een appelsien. Via kleine opdrachten worden de deelnemers aangezet om stil te staan bij hun eigen denken, doen en laten. Op en tussen de lijntjes van de quiz passeren abstracte begrippen als bevolkingsaangroei, wereldeconomie, globalisering, ecologische voetafdruk, wereldburgerschap en democratische leiders. Regelmatig neemt de quizmaster de tijd om een aantal van die begrippen uit te leggen of te doen aanvoelen. Af en toe maakt hij bedenkingen over sociale rechtvaardigheid en stelt hij heel moeilijke vragen, vragen waarop hij niet altijd het antwoord weet.

Meer ...

Logo Kadapalabra