Contact
Foto's
Educatie
Doelgroep
Vertellingen
Over Kadapalabra
Straattheater
Programma's
Downloads
Homepage

Spelverloop

In 6 groepjes krijgen de spelers een tekst over Moran, Ratanova, Lagrana, Nicos, Costalina en Ritchie. Ze vullen hun straatkindfiche in en tellen hun levenskansen op de gekke dobbelstenen. Daarna moeten ze een volledige toer doen op het “rad van hun straatkindertijd”. Om ter eerst volwassen worden en zoveel mogelijk levenspunten (of zijn dat nu pistachenoten?) verzamelen is de boodschap. Onderweg moeten ze als straatkind overleven. Alle basisbehoeften (en -rechten?) zoals voeding, drank, onderdak, medische verzorging, bescherming, werk of spel, kledij en onderwijs komen aan bod.

Maar wat blijkt? Sommige straatkinderen hebben veel meer levenskansen en anderen kunnen nooit genoeg gooien omdat hun dobbelstenen maar tot 8 gaan. Het is niet eerlijk, want Ritchie kan wel 20 gooien! Onderweg kan je ook op ‘persoonlijk geluk’ of ‘persoonlijke pech” komen en om het helemaal onvoorspelbaar te maken zijn er ook vakjes met ‘pech voor iedereen” en ‘geluk voor iedereen’. Het leven van de straatkinderen gaat door tot de eerste volwassen wordt.

Na het spel is iedereen het er over eens : dit is geen eerlijk spel! Maar is het leven van straatkinderen ,zoals ze het nu leren kennen ,wel eerlijk? Hoeveel levenskansen hebben zij zelf in vergelijking met de kinderen uit dit spel? Allemaal vragen voor de deelnemers.

Bestellen

Je kan dit spel bestellen bij Kadapalabra voor 37,50 EUR (verzendingskosten niet inbegrepen).

In combinatie met verteltheater “De wereldreiziger”

Oorspronkelijk is dit spel ontwikkeld als een spelprogramma bij verteltheater De wereldreiziger. Je kan dit spel nog steeds in combinatie met verteltheater “De wereldreiziger” reserveren.

Logo Kadapalabra